Waarom is verantwoord gokken zo belangrijk?

Speel blackjack bij Bet365. Lees onze review

Gokken is voor velen een leuk tijdverdrijf, dat is geen geheim en ook geen probleem. Toch? Klopt! Zolang je er natuurlijk op een verantwoorde manier mee omgaat. Je wil tenslotte ook dat het leuk blijft om te doen. Daarom is het zo belangrijk om ook eens stil te staan bij de minder leuke kanten van gokken.

Bij Blackjackonline.nl willen we graag dat je maximaal blijft genieten van onze spellen, maar wel op een gezonde manier zodat het ook te alle tijden echt leuk blijft. We willen je daarom iets meer vertellen over wat de mogelijke risico’s van het gokken kunnen zijn en hoe een gokverslaving eruitziet. Zo weet je precies wat je niet moet willen.

Welke risico’s brengt gokken met zich mee?

Bij gokken komen vaak intense emoties om de hoek kijken en mensen zijn dol op heftige emoties. Zo zitten we nu eenmaal in elkaar. De rush van het geld winnen, maar ook de teleurstelling van het verlies.

Deze achtbaan aan emoties is helemaal niet slecht, tenminste zolang je er optimaal van kunt blijven genieten. En dat kan alleen als JIJ de baas over je emoties blijft en de controle houdt. Zo niet, dan kan het goed mis gaan! Dat is niet alleen bij gokken zo, maar bij alles in het leven.

Om je een idee te geven van de mogelijke risico’s geven we je hier een korte opsomming. Aan het einde van deze post vind je een link voor als je meer wil weten:

  • Geldproblemen
  • Studie- en werkproblemen
  • Sociale problemen
  • Afhankelijkheid (verslaving)
  • Psychische en lichamelijke problemen

Wat is een gokverslaving?

Een gokverslaving is net even wat anders dan, bijvoorbeeld, een drugsverslaving. Onze hersenen kennen een beloningssysteem, om het zo te noemen. Dat wil zeggen dat er een stofje (dopamine) vrijkomt op het moment dat je een beloning krijgt, welk soort beloning dat ook is. Bij overmatig gokken kan er een stoornis in dit systeem optreden, waardoor je dwangmatig “op zoek gaat” naar die beloning en maar door blijft spelen met alle risico’s van dien.

CRUKS, wat is dat?

Heb je ooit van CRUKS gehoord? Nee, het is niet de naam van een nieuw gokspel. Het staat voor Centraal Register Uitsluiting Kansspelen en het is een onderdeel van een nieuwe wet voor kansspelen op afstand, online dus. Het gaat om een landelijke lijst waarop spelers komen te staan met een gokprobleem, die minimaal 6 maanden niet meer mogen gokken. Ook na die tijd kan het zijn dat ze niet zomaar meer overal mogen spelen.

Op deze lijst kan je op 2 manieren komen te staan, of wel omdat het casino je (met of zonder jouw toestemming) op laat zetten als ze zien dat je een gokprobleem hebt. Of omdat je zelf vraagt om op deze lijst gezet te worden. In beide gevallen is de uitsluiting bedoeld om jouw en je naasten te beschermen van je eigen verslaving en erger te vermijden.

Hulp bij gokverslaving

Er valt veel te schrijven over dit onderwerp en daarom willen we je alle mogelijke informatie geven die je nodig hebt om dit te voorkomen. Op deze site kun je meer lezen over gokverslaving, de risico’s ervan en zelfs een test doen om te zien of je ook echt verslaafd bent, mocht je dat gevoel hebben. Natuurlijk kan je op deze site ook meteen terecht in het geval je echt hulp nodig hebt met je gokverslaving.

Blackjack Tip