Pontoon Blackjack spelen

Pontoon Blackjack spelen is een andere manier om Blackjack te spelen. Echter bij Pontoon Blackjack wordt bij behalen van 21 punten met de eerste twee kaarten dit niet Blackjack genoemd. Hier heet het dan Pontoon. Ook zijn er een aantal afwijkende Blackjack spelregels. Daarnaast kent Pontoon Blackjack vaak ook een echte side bet.

Pontoon Blackjack spelen

Pontoon Blackjack spelen

Online casino’s kennen een hele grote variatie in Blackjack spellen. Pontoon Blackjack spelen is er een van. Er zijn echter een paar dingen die anders zijn in deze Blackjack variant. Wat gelijk opvalt is dat je de Dealer kaarten niet open op de speeltafel ziet liggen. Blackjack Insurance is dus niet mogelijk. Op zich is dat niet erg. Statistisch loont de extra inzet die je hiervoor moet doen namelijk niet.

Anders

Wat het spel anders maakt is de benaming voor het hebben van Blackjack. Dat wordt bij deze Blackjack versie Pontoon genoemd. Ook een aantal spelregels zijn anders. Zo win je bijvoorbeeld altijd met een 5 kaarten hand. Mits je natuurlijk niet meer hebt dan 21 punten. De spelregels voor Pontoon Blackjack staan duidelijk vermeld in het spel. Het is raadzaam die van te voren even door te nemen. Maar ja, dat geld voor alle spellen natuurlijk.

Side Bet

Een side bet is een extra weddenschap die je kunt plaatsen bij het spelen van Blackjack. Pontoon Blackjack kent die mogelijkheid ook. Niet altijd is een side bet interessant. Hier echter wel. Bij Pontoon Blackjack kent men de Sweet 16 side bet. Als je met de eerste twee kaarten meer dan 16 punten hebt en niet over de kop bent gegaan volgt er een extra uitbetaling. Als je tenminste een inzet op de side bet gedaan hebt. Dat is logisch. Het is tenslotte een extra weddenschap buiten het spelen van Pontoon Blackjack om.

Punten

Bij 16 tot 21 punten is het een 1 op 1 uitbetaling van de side bet. Heb je twee Azen dan is de uitbetaling ineens 2 op 1. Je kunt de kaarten alsnog splitsen zonder dat dit invloed heeft op de side bet. Die heb je immers al gewonnen. Dan kun je verder gaan met het spelen van dit spel. Is het dan verstandig om bij twee Azen de kaarten te splitsen? Het hangt af van jouw Blackjack strategie. De kans dat je met 2 Azen wint is zeer groot. Maar omdat je bij Pontoon Blackjack niet weet wat de eerste kaart van de Dealer is blijft het wel een mogelijkheid om dit te doen.

Blackjack Tip